WI-FI & VoLTE 4G opkald

Få markant bedre lydkvalitet, når du taler via dit wi-fi Internet i stedet for via mobilnettet.

Nu er det muligt at tale via din Internetforbindelse i stedet for via mobilnettet. Det er især en fordel de steder, hvor den indendørs mobildækning er forringet f.eks. pga. kælderetager, beton, isolering, stålkonstruktioner eller energibesparende vinduer. I mange tilfælde vil du opleve en markant bedre lydkvalitet, når du taler via wi-fi.

Understøtter min mobil WI-FI / VoLTE ?Hvordan aktiveres WI-FI / VoLTE ?

WI-FI Opkald

For at benytte wi-fi opkald skal du have en stabil Internetforbindelse og din mobil skal understøtte wi-fi opkald. Endelig skal du slå wi-fi til i mobiltelefonens menu.

Når du har aktiveret wi-fi opkald, vil mobilen automatisk benytte det net, der er bedst. Er wi-fi det bedste netværk, vælger mobilen det. Selvfølgelig forudsat, at mobilen kender netværket.

Der er tovejs handover mellem wi-fi og 4G (VoLTE). Hvis du bevæger dig ud af dækningsområdet, vil en igangværende samtale bestå, hvis der er 4G dækning i området.

Tilsvarende vil en 4G samtale ”skifte” (handover) over til wi-fi, når du bevæger dig ind i wi-fi’ens dækningsområde, hvis wifi netværket er kraftigere end 4G nettet.

Er der udelukkende 2G eller 3G vil samtalen blive afbrudt, når du forlader wi-fi dækningen. Hvis du skifter fra et wi-fi til et andet wi-fi, vil en igangværende samtale også blive afbrudt. Læs mere om handover her.

Har du et fri tale abonnement er wi-fi opkald inkluderet i abonnementet. Betaler du efter forbrug, koster et wi-fi opkald det samme som et almindeligt mobilopkald.

VoLTE Opkald

Hidtil har 4G mobilnettet været forbeholdt til data, men nu er det også muligt at tale via 4G. For dig betyder det signifikant bedre mobildækning, forøget lydkvalitet og hurtigere opkaldstid i forhold til 3G og 2G.

For at benytte 4G tale, kaldet VoLTE, skal dit sim-kort og din mobil understøtte 4G, og funktionen skal være aktiveret på telefonen. Endelig skal der være 4G mobildækning til stede. Er disse forudsætninger opfyldt, vil din mobil automatisk vælge 4G frem for 3G eller 2G.

Det koster ikke ekstra at benytte 4G, som er inkluderet i alle abonnementer. VoLTE kan ikke benyttes i udlandet.

Understøtter min mobil ?Hvordan aktiveres WI-FI / VoLTE ?