Wi-fi opkald og tale over 4G (VoLTE)

Tjek her om din mobil understøtter wi-fi opkald og 4G opkald (VoLTE)

Wi-fi opkald

Læs her hvordan du sætter din mobil op til tale via wi-fi.

For at benytte wi-fi opkald skal du have en stabil Internetforbindelse, og din mobil skal understøtte wi-fi opkald. Endelig skal du slå wi-fi til i mobiltelefonens menu.

Når du har aktiveret wi-fi opkald, vil mobilen automatisk benytte det net, der er bedst. Er wi-fi det bedste netværk, vælger mobilen det. Selvfølgelig forudsat, at mobilen kender netværket.

Der er tovejs handover mellem wifi og 4G (VoLTE). Hvis du bevæger dig ud af wi-fi dækningsområdet, vil en igangværende samtale bestå, hvis der er 4G dækning i området.

Tilsvarende vil en 4G samtale ”skifte” (handover) over til wi-fi, når du bevæger dig ind i wi-fi dækningsområdet, hvis wi-fi netværket er kraftigere end 4G nettet.

Er der udelukkende 2G eller 3G vil samtalen blive afbrudt, når du forlader wi-fi dækningen. Hvis du skifter fra et wi-fi til et andet wi-fi, vil en igangværende samtale også blive afbrudt. Læs mere om handover her.

Har du et fri tale abonnement er wi-fi opkald inkluderet i abonnementet. Betaler du efter forbrug, koster et wi-fi opkald det samme som et almindeligt mobilopkald.

Opkald via 4G mobilnetværket (VoLTE)

VoLTE aktiveres automatisk på din telefon, når den er opdateret til nyeste iOS eller Android styresystem. Her er eksempler på, hvordan det kan se ud i mobilens indstillinger, når VoLTE er aktiveret.

Har du ikke har den nyeste software i din mobil, kan 4G/VoLTE menuerne se meget forskellige ud, hvorfor vi ikke kan vise dem alle her. Opdater til nyeste software eller find menu-indstillingen på nettet.

Hidtil har 4G mobilnettet været forbeholdt til data, men nu er det også muligt at tale via 4G. For dig betyder det signifikant bedre mobildækning, forøget lydkvalitet og hurtigere opkaldstid i forhold til 3G og 2G.

For at benytte 4G tale, kaldet VoLTE, skal dit sim-kort og din mobil understøtte 4G, og funktionen skal være aktiveret på telefonen. Endelig skal der være 4G mobildækning til stede. Er disse forudsætninger opfyldt, vil din mobil automatisk vælge 4G frem for 3G eller 2G.

Det koster ikke ekstra at benytte 4G, som er inkluderet i alle abonnementer.

Det er forskelligt om en igangværende samtale fortsætter (handover), hvis du skifter fra et netværk til et andet. Læs mere om handover her.

VoLTE kan ikke benyttes i udlandet, og du kan ikke sende faxe fra mobilen med 4G.